womenIn het bekkenbodemspreekuur werken we optimaal samen om patiënten snel te behandelen voor bekkenbodem klachten.

Het bekkenbodemspreekuur van het Jeroen Bosch ziekenhuis is een gespecialiseerd spreekuur voor vrouwen met bekkenbodemklachten: verzakkingsklachten, ongewild urineverlies, ontlastingsproblemen en pijn bij het vrijen of een combinatie van deze klachten.

BekkenbodemHet Centrum voor Urologie benadert bekkenbodemklachten multidisciplinair, dat wil zeggen dat het bekkenbodemspreekuur een gemeenschappelijk spreekuur is van de afdelingen urologie en gynaecologie. Omdat we u voor één afspraak met deze twee specialismes op het bekkenbodemspreekuur inplannen, bereiden we deze afspraak goed voor en informeren wij u van te voren graag optimaal.

Op een ochtend ziet de patiënt:

-    Continentie verpleegkundige, zij neemt bij de anamnese af.
-    Uroloog en gynaecoloog, zij gaan dieper in op de klachten.

Daarna volgen diverse onderzoeken, die afgestemd worden op de aanwezige klachten. De volgende ochtend is er telefonisch contact, waarin uitgelegd wordt of er aanvullend onderzoek nodig is, wat  de diagnose is en wie de behandelaar wordt.

Voor onderzoek en behandeling is er een intensieve samenwerking met diverse andere medisch specialisten en  bekkenfysiotherapeuten. In het Jeroen Bosch ziekenhuis zijn vrijwel alle moderne operatie technieken voor de behandeling van ongewild urineverlies en verzakking voorhanden.

Meer informatie en een afspraak maken

Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur contact opnemen op een van de volgende telefoonnummers:

Locatie Jeroen Bosch Ziekenhuis:

  • Afdeling Gynaecologie 073 - 553 6090
  • Afdeling Urologie 073 - 553 6010

Online Intake-formulier

Als u bekkenbodemklachten heeft en de huisarts verwijst u naar het bekkenbodemspreekuur, kunt u via de polikliniek (telefoon 073 - 553 6010 of 073 - 553 6090) een toegangscode krijgen voor onze website. Op onze website krijgt u daarmee toegang tot een helder stappenplan om uw bezoek aan het bekkenbodemspreekuur in goede banen te leiden. Met behulp van een een dagboekje dat u kunt downloaden houdt u uw toiletbezoek en eventueel urineverlies bij. Door middel van het on-line bekkenbodemklachten-formulier, dat u invult op de website, meldt u uzelf vervolgens aan voor het bekkenbodemspreekuur, waarna wij contact met u opnemen voor de afspraak. Het bekkenbodemspreekuur vindt plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te 's-Hertogenbosch. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het bekkenbodemspreekuur op de polikliniek Urologie, Gebouw C, verdieping 1, ontvangst 3

Afspraak

  • 's-Hertogenbosch: 073-553 6010
  • Boxtel: 0411-656858
  • Zaltbommel: 0418-540027
  • Nieuwkuijk: 073-5532434

telefoon

Volg ons

Volg het Centrum Voor Urologie via Twitter

@CentrumUrologie

twitter