Een afspraak voor een sterilisatie bij de man, ook wel vasectomie genoemd, maken via de website is bedoeld om snel, efficient en patiëntvriendelijk optimale zorg aan u als patiënt te verlenen. Dit lukt ondermeer door de informatie en formulieren op deze website. Graag informeren we u dan ook over de stappen waarmee uw aanmelding voor een vasectomie van het Centrum voor Urologie in zijn werk gaat:

Verwijzing van de huisarts.

Naar aanleiding van uw wens tot sterilisatie verwijst uw huisarts u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U hebt in eerste instantie behoefte aan informatie. Uiteraard kun u bij vragen contact opnemen met de assistenten van de polikliniek Urologie (073 - 553 6010). Zij helpen u graag verder.

 

Stap 1Stap 1: Informatie over vasectomie

Op deze website vindt u een patiëntenfolder en informatie over sterilisatie bij de man. Leest u de patiëntfolder en informatie aandachtig door.

 

Stap 2Stap 2: Maak een afspraak bij één van de urologen voor meer informatie

Mocht u meer informatie over de ingreep willen hebben dan kunt u een afspraak bij één van de urologen maken. Klik hier om eerst een afspraak te maken voor meer informatie. Mocht u voldoende zijn geïnformeerd door de patiëntenfolder en de informatie over sterilisatie bij de man ga dan naar stap 3.  

 

Stap 3Stap 3: Vul de toestemmingsverklaring in

Om te bevestigen dat u akkoord bent met uw sterilisatie en dat u de informatie goed gelezen en begrepen heeft moet u een toestemmingsverklaring invullen. Ga naar het formulier met de toestemmingsverklaring door hier te klikken. Vul vervolgens uw gegevens in.

 

Stap 4Stap 4: Uitprinten en ondertekenen toestemmingsverklaring

Print de toestemmingsverklaring uit. Klik hier om naar de toestemmingsverklaring te gaan. Dit doet u door op CTRL+p te drukken en vervolgens op OK of Afdrukken. Vul de datum en plaats in en onderteken de toestemmingsverklaring. U moet de toestemmingsverklaring meenemen bij uw afspraak voor de vasectomie.

 

Stap 5Stap 5: Verzend uw aanvraag voor een vasectomie

Druk op de knop verzenden onderaan het formulier. Ter bevestiging van de ontvangen toestemmingsverklaring krijgt u een e-mail met de door u ingevulde informatie. Onze assistente van de polikliniek Urologie ontvangt het formulier en zal contact met u opnemen (telefonisch of via e-mail) om een afspraak voor een vasectomie in te plannen. U ontvangt binnen een week een reactie van onze polikliniek.

 

Stap 6Stap 6: De vasectomie

De voorbereidingen voor de ingreep kunt u in de patiëntenfolder en op de website vinden. Neem uw ondertekende toestemmingsverklaring mee naar uw afspraak. De vasectomie vindt plaats in de hoofdlocatie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. U moet zich melden op de poliklinische operatiekamer, gebouw B, 1e verdieping, ontvangst 4.

 

Stap 7Stap 7: Let op!

Er is altijd een kleine kans dat een vasectomie niet onder plaatselijke verdoving kan worden verricht. Eerdere operaties zoals een liesbreukcorrectie of operatie op kinderleeftijd in verband met niet ingedaalde testis zijn hiervan meestal de oorzaak. Als u er voor kiest om meteen een afspraak te maken voor een vasectomie, moet u rekening houden met deze mogelijkheid. Er wordt dan in overleg met u een afspraak gemaakt voor een vasectomie onder narcose.

Afspraak

  • 's-Hertogenbosch: 073-553 6010
  • Boxtel: 0411-656858
  • Zaltbommel: 0418-540027
  • Nieuwkuijk: 073-5532434

telefoon

Volg ons

Volg het Centrum Voor Urologie via Twitter

@CentrumUrologie

twitter

Penislengte

penislengte

Fictie en feiten over de lengte van de penis

Download de PDF